Ken je deze website al?

Met het nieuwe hoogwaterseizoen voor de deur, is de portaalsite www.waterinfo.be de informatiebron bij uitstek. De Vlaamse waterwegbeheerders lanceerden gezamenlijk deze website, waar je alle actuele informatie over overstromingsrisico, getijden, neerslag en droogte kan terugvinden. De homepage kan zo ingesteld worden dat je de actuele toestand van jouw buurt, een specifieke regio of heel Vlaanderen te zien krijgt.

Waterinfo in een oogopslag

De Dender is één van de meest dynamische en snelst fluctuerende rivieren van Vlaanderen. Dat heeft in het verleden geleid tot overstromingen. Met tal van slimme maatregelen houdt Waterwegen en Zeekanaal NV de situatie zoveel mogelijk onder controle, ook tijdens de komende wintermaanden. Toch kunnen overstromingen niet altijd vermeden worden. De schade binnen de perken houden is dan uiterst belangrijk.

Correct informeren is dan van cruciaal belang. Daarom werkten de verschillende waterwegbeheerders (Vlaamse Milieumaatschappij, Waterbouwkundig Laboratorium, Waterwegen en Zeekanaal NV, nv De Scheepvaart en het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust) aan de gezamenlijke portaalsite www.waterinfo.be, die alle metingen en voorspellingen van de Vlaamse waterwegen bundelt. Zo kunnen de nodige maatregelen getroffen worden om de schade tot een minimum te beperken.

Info op maat

Wens je enkel de waterstanden te zien van jouw buurt of gemeente, dan kan je de homepage van de website aanpassen aan jouw voorkeuren. Ook hulpdiensten, steden en gemeenten hebben bij eventuele crisissituaties onmiddellijk alle info voor handen.
Ontdek www.waterinfo.be