Nieuwe stuw en Sluis in Aalst

jaagpad weekje afgesloten tijdens krokusvakantie

 

Het jaagpad tussen het verlengde van de Louis Camusstraat en de Zeebergbrug wordt tijdens de krokusvakantie afgesloten voor fietsers en voetgangers. Dit is noodzakelijk om op een veilige manier werken uit te voeren vlakbij het jaagpad.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV is volop bezig met de bouw van de nieuwe stuw en sluis op de Dender in Aalst. De huidige stuw en sluis dateren uit 1867 en zijn dus dringend aan vernieuwing toe. Het nieuwe complex wordt gebouwd in een binnenbocht van de Dender, tussen de Electrabel- en de Schottesite, ongeveer 1 km van de huidige locatie.

Nieuw bedieningsgebouw

De aannemer werkt momenteel volop aan de bouwkuip voor de nieuwe stuw en sluis en verstevigt intussen ook de oevers langs de Dender. Tijdens de krokusvakantie beginnen ook de voorbereidende werken voor het nieuwe bedieningsgebouw. Om deze werken vlot uit te voeren en tegelijkertijd de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen is het noodzakelijk om het jaagpad tussen het verlengde van de Louis Camusstraat en de Zeebergbrug vanaf 27 februari tot 6 maart 2017 af te sluiten voor alle verkeer.

 Er wordt een plaatselijke omleiding voor fietsers en voetgangers voorzien. De werken worden goed voorbereid en de aannemer volgt een strak werkschema zodat de hinder voor de zwakke weggebruikers steeds zo beperkt mogelijk blijft.